Yağışlı
Karla Karışık Yağmur

BAŞKANIMIZ” ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN” DEDİ

Varto ilçemizde, ’İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ nedeniyle bir program düzenlendi.

BAŞKANIMIZ” ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE  İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN” DEDİ Haberler

Selçuklu İmam Hatip orta Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programına Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş, Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, Şube Müdürleri Abdulnasır Sever, Ömer Faruk Tunç, Ak parti ilçe Başkanı Muhammed Lütfi Turgut, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve kuranı kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda Selçuklu İmam Hatip orta Okulu Türkçe öğretmeni Ahmet Sait Bozkurt tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Selçuklu İmam Hatip orta Okulu öğrencilerinin okudukları şiirlerle devam eden program, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne’nin ödüllerini vermesiyle son buldu.
Programın sonunda bir açıklama yapan Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, şair Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ’Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek, “İstiklal Marşımızın kabul yılında öğrencilerimizin gösterileri çok güzel olmuştu. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ülkemizde birlik ve beraberliğin simgesi olan İstiklal Marşımızın ruhunu ve özünü yaşarız. Üstadın dediği gibi rabbim inşallah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmaz. İstiklal Marşımızın kabulünü coşkulu bir şekilde kutladık.18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programına da tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.
Sahnede hünerlerini sergileyen öğrencilere Varto kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri çetin tarafından sosyal marketten giyim hediye edildi.