Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Varto ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ ERKAN KAÇMAZ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİĞİNE KATILDI Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Varto Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz  Erkan Kaçmaz,  İlçe jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Emniyet Müdürü Seyfettin Yaylas,  Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fethi Ahmet Polat, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Akif Çoşkun,Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kerem Akdağ,Cem evi dedesi Hasan Ballı, kamu kurum müdürleri ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.  Sunuculuğunu Abdulkadir özkanın yaptığı Program Kuranı kerim tilaveti ile başladı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Erkan Kaçmaz bir selamlama konuşması yaptı. Kaymakam ve Başkan  Kaçmaz “Camiler ve din haftası günü münasebetiyle ilçe Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu bur da sizlerle birlikte faydalanma nasibine ulaşmaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum.Din görevlilerimizin bu anlamda olmazsa olmazlarından dır. Tabii bu bir gönül işidir. Bu bir gayret işi bu bir fedakârlık işidir. Din görevlilerimizin gayret ve çabalarını takdirle karşılıyorum. Kendilerinin haftalarını kutluyorum ”dedi.

Burada konuşan Varto İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Akif Çoşkun, camilerin önemli mekânlar olduğunu, din görevlilerinin de bu amaçla görevlerini sürdürdüklerini söyledi. Çoşkun, “Diyanet İşleri Başkanlığı 1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftasını Camiler Haftası olarak ilan etmiş, camilerin vazgeçilmez değerleri olan din gönüllüsü arkadaşlarımızın emek ve gayretlerini de dikkate alarak haftanın ismini 2003 yılından itibaren Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak yeniden düzenlemiştir. Bu hafta boyunca her yıl farklı bir tema işlenmiş ve seçilen temalar konusunda duyarlılık oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu yılın teması ‘Camiler ve Din hizmetine adanmış ömürler .’ programımıza katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Bakanlığımız, bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı ömürlerini başkalarının iyiliği, yeryüzünün imarı ve ıslahı için adayan gönül erlerini, güzel ahlakın önderlerini daha yakından tanımaya, anlamaya ve anlatmaya vesile kılmayı hedeflemişler. Tarihten günümüze hayatını insanlığa ve İslam'a adayan, mihraplardan, minberlerden, minarelerden, kürsülerden, Hakk'ın ve hakikatin sesini yükselten Allah'ın kitabını ve güzel ahlakı öğreten tüm hocalarımıza selam olsun" dedi.

Prof Dr. Hasan Olgunun  “Din hizmetine adamış ömürler’ konulu konferans vermesinin ardından program sona erdi. Plaket takdimi yapıldı.