Kar Yağışlı

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ ERKAN KAÇMAZ KIZILAY’A KAN VERDİ

Türk Kızılayı Muş Şubesi, Varto ilçesinde düzenlemiş olduğu kan verme Kampanyasına Varto kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Erkan Kaçmaz’da katıldı.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ ERKAN KAÇMAZ KIZILAY’A KAN VERDİ Haberler

Belediye İ hanı önüne getirilen Türk Kızılay’ı Tırı, gönüllülerden kan topladı. Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Erkan Kaçmaz Kızılay Tırına gelerek beşinci kez Kızılay kan bağışında bulundu.

Kızılay’a kan bağışında bulunan Kaymakam Açmaz gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kaçmaz ”Bu gün kızılaya kan bağışında bulunmaya geldik. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak kanımızı veriyoruz. Sıloganımız dada belirttiğimiz gibi kan acil değil sürekli olan bir ihtiyaçtır. O yüzden tüm vatandaşlarımıza da hemsehrilerimize de kızılayımıza kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Telkin ediyoruz. Bu hem kendi sağlıkları için geçerli, hem de ihtiyaç olduğunda hastalarımıza ve yaralılarımız destek olmaları hayır sahibi olmaları adına telkin de bulunuyoruz. İnşallah kendi kendimize yetişen bir kan alma ve ülke noktasına geliriz. Her kesi destek vermeye bekliyoruz. Dedi.

Kızılay Muş Şubesi Kan Merkezi Doktoru Ahmet Kotan sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun ilgi gördüklerini ve hedefledikleri 65 ünite kan toplamak olduğunu söyledi. İlçe kaymakamımız da bu kampanyamıza katıldı. Kendisine teşekkür ederiz. Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı yaklaşık 2 milyon 200 bin ünite civarında olduğunun altını çizen Kotan, “Kan ihtiyacını karşılamak üzere Muş’un Varto ilçesinde başlatmış bulunmaktayız. Varto ilçesi, kültürel ve sosyal etkinliklerde entelektüel seviyesi diğer ilçelere göre yüksek bir ilçemizdir. Kan verme genel olarak insanların sosyal aktiviteleri ile alakalı olan insanların kan vermeleri de artıyor. 18 ve 65 yaş arasında bulunan her kes kan verebilir. Bu yaz ve bayram aylarında kan stoklarımızda bayağı bir azalma oldu. Kan bağışında kana ihtiyacımız var onun içinde biz vatandaşlardan kan bağışına katılmalarını işitiyoruz. 5-10 dakikalarını ayırıp ihtiyacını olan bir vatandaşa umut olabilirler. Kan bağışından önce biz kan değerini ve tansiyonu ölçüp, öyle kan alıyoruz. Kan verme kişinin sağlığı açısında önemlidir. 2017 yılı içerisinde bizim hedefimiz 8 bin ünitedey di. Şu an hedeflerimiz 2018 yılında 10 bin üniteye ulaşıp ilimizin kan ihtiyacını karşılamış olacağız. Kan veren tüm Varto'lulara teşekkür ederim" dedi.
Varto Kızılay Başkanı Nail Baba ise, ”bu gün Kızılay Tırımız ilçemizde kan toplamaya geldi. İlçe Kaymakamımız Erkan kaçmaz da kan vermeye geldi. İnşallah hedeflediğimiz kanı toplarız. Başta kaymakamımıza ve Varto'
lulara teşekkür ederim ”dedi.