Yağışlı
Karla Karışık Yağmur
Yağışlı

BELEDİYE BAŞKANIMIZ DAN 2.HALK ŞENLİĞİ

-Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin, kıl Çadır aile çay bahçesinde 2.Geleneksel Halk Şenliği düzenledi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ DAN 2.HALK ŞENLİĞİ Haberler

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin, Belediyemizce kurulan kıl çadırlı aile çay bahçesinin açılışını yaparken Geleneksel hale getirmeyi planladıkları Halk Şenliğinin 2.ni vatandaşlara bin tane alabalık yemeği dağıtarak gerçekleştirdi.

Burada açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin, Varto’da sosyal hayatı canlandırmak için ellerinden gelen her türlü imkânları yaptıklarını belirterek, “Bir sürü sosyal tesis yaptık. Bunlardan en önemlisi olan Hürriyet Mahallemizde yaptığımız büyük aile çay bahçemiz ve düğün salonumuzdu. Daha önceden açılışını vatandaşlarımızla birlikte yaptık. Vatandaşlarımızla ve mahallelilerimizle ayda bir defa bir araya gelip alabalık yemeyi planlamıştık. Ayda bir bu geleneği yaşatacağız demiştik. Her ay bin kişi ile yaptığımız Halk günümüz var. Annem de gelmiş biz halk gününü halk pikniği şeklinde yapıyoruz. Vatandaşlarımız buraya geliyorlar sorunlarını burada bize söylüyorlar. Burada ikramda bulunuyoruz. Yani halk pikniğini her ay böyle devam edeceğiz. Kışında inşallah çadırımızın içinde olacak. Katılan herkese teşekkür ederim. Vartolu hemşerilerimize bu halk şenliğimiz hayırlı olsun” dedi.

Varto Belediyesi Yazı işleri Müdürü Nihat Han ise “Bu yıl hem yaz ayında hem de bu dönemde Belediye Başkan vekilimiz Kaymakam Mehmet Nuri Çetin tarafından 2.halk günü etkinliği düzenlendi. Vatandaşımıza ücretsiz Balık ekmek dağıtıldı. Bunu her ay rutin bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Emeği geçen her kese teşekkür ederiz “dedi.

Muhtarlar adına açıklamada bulunan Bağiçi Köyü Muhtarı Abdulbaki Kayaalp ise, ”Bu gün Varto ilçemizde çok güzel bir şenlik var. Kaymakamımız Mehmet Nuri çetin Bütün ilçe halkını kıl çadıra davet ederek her kese balık ziyafetinde bulundu. Böyle güzel günleri ilçemize yaşatabilmesi için ilçeye güzel bir mutluluk vermektedir. Kaymakamımıza candan ve yürekten teşekkürlerimizi sunarız. İnşallah ileriki günlerde Varto’nun bütün köyleri ve ilçe merkezi her kes bu çadırda davetli olup, katılmaları çok büyük bir memnuniyettir. İlçe kaymakamımızın hizmetlerinden dolayı ilçemiz çok çok güzelleşmiş ilçemize çok katkı sunmaktadır. Kaymakamımız ilçeye el koyduğu günden beri ilçenin alt yapısı ve diğer hizmetlerde büyük gelişmeler sağlamıştır. Kendisine hizmetlerinden dolayı muhtarlar adına teşekkür ederim “dedi.

Hürriyet Mahallesinden gelen Naime Akbal adlı bayan ise, İlçe kaymakamı balık dağıtıyor kendisine teşekkür ederiz “dedi.

Geleneksel 2.Halk Şenliğine İlçe Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, Askerlik şubesi Başkanı Halil Akdeniz ve muhtarlar ile kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Gelen vatandaşlara bin alabalık yemeği dağıtıldı.