Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLÇEDE AÇILACAK MYO BÖLÜMLERİNİ AÇIKLADI

Varto kaymakamımız Ve Belediye Başkanı vekilimiz Mehmet Nuri çetin, Varto ilçesinde açılacak olan Meslek Yüksekokul (MYO)bölümlerinin belirlendiğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLÇEDE AÇILACAK MYO BÖLÜMLERİNİ AÇIKLADI Haberler

Varto kaymakamı Ve Belediye Başkanı vekilimiz Mehmet Nuri çetin Varto ilçesinde açılacak olan Varto Meslek Yüksek okullarında (MYO) 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılından itibaren faaliyete geçecek bölümler ve programlar belli olduğunu söyleyerek Varto ilçesine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Varto kaymakamı ve Belediye Başkanı vekilimiz Mehmet Nuri çetin açılacak olan bölümlerle ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.”Çetin.”Muş Alparslan Üniversitesi Rektörümüz  Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’la yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçtiğinden dolayı, rektörümüz ilçemizde gerekli incelemeleri yaparak öğrencilere yapacağımız 200 kişilik pansiyon ve spor kompleksimizi de öğrencilerimizin istifadesine kullanmak üzere kendisine söyledik. Yapılan tespitlerde Rektörümüz Varto ilçesinin eğitim seviyesinin yüksek olduğunu ama ilçede Meslek yüksekokulunun olmayışı kendilerini üzdüğünü söyleyerek çalışmalar başlattı. Yapılan Çalışmalar sonucunda Rektörümüz ve YÖK başkanımız Yekta saracında olumlu karar vermesi sonucunda  Varto ilçemizde MYO’da, ilk aşamada Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü altında Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü altında Optisyenlik Programı, Yönetim ve Organizasyon Bölümü altında Spor Yönetimi Programı eğitim verecek. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Valimize ve Milletvekilimiz ile YÖK Başkanımıza ve Rektörümüze Vartolular ve ilçem adına teşekkür ederim ”dedi.

Rektörümüz Prof.Dr. Fethi Ahmet Polat “ Varto İçin Bir Rüya Gerçekleşiyor ”dedi.

Türkiye’nin planlı bir çerçevede en hızlı gelişen akademik kurumlarından biri olan üniversitemizin Muş’un ilçelerine yönelik kurumsal çalışmalarında bir başka aşama daha kaydedildi. Varto Meslek Yüksekokulunun (MYO) önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul edeceği bölümler ve programlar açıklandı. Varto MYO’da ilk aşamada Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler ve Yönetim ve Organizasyon bölümlerinin açılması kararlaştırıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Varto için bir rüyanın gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü altında Özel Güvenlik ve Koruma Programının, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü altında Optisyenlik Programının, Yönetim ve Organizasyon Bölümü altında Spor Yönetimi Programının eğitim vereceğini belirten Prof. Dr. Polat, “Bu programları, ilgili kişi ve kurumlarla yaptığımız etraflı istişareler neticesinde, Varto’nun ve bu okulda eğitim görüp iş hayatına atılacak müstakbel öğrencilerimizin uzun vadeli ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak belirledik.” dedi.

Prof. Dr. Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem üniversitemiz hem de Varto için son derece heyecanlıyız. Varto için bir rüya gerçekleşiyor. Uzun yıllardır Varto’ya bir MYO kurulması için çalışıyorduk. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tabii asıl iş bundan sonra başlıyor. Bütün Vartoluların bu okula, bu okulda eğitim verecek akademisyenlere, çalışacak idari personele ve elbette eğitim almak üzere ilçeye gelecek öğrencilere destek olması gerekiyor.

Yerel yönetimimizin Varto’nun gelişmesi adına çok ciddi gayretleri var. Varto, daha güzel bir yerleşim yeri olma yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerliyor. Üniversite olarak Varto MYO’yu daha ileri taşımak adına gereken neyse yapmaya hazırız. İnşallah halkımızın da desteğiyle Varto MYO, üniversitemizin en canlı ve hızlı gelişen akademik birimi olacaktır. Dedi.