Kar Yağışlı

İlçemiz de, "Peygamber ve Gençlik" adlı konferans düzenlendi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAÇMAZ MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİ ÇERVESİNDE DÜZENLENEN “PEYGAMBER VE GENÇLİK”ADLI KONFERANSA KATILDI Haberler

Kültür Merkezi Konferans Salonunda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Konferansın Açılış konuşmasını Varto İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Akif Coşkun yaptı. Coşkun ”Ailelerin evlatlarını Hazreti Peygamber'in yaşamını öğreterek hayata hazırlamaları gerektiğini söyledi. Peygamberlerin çocuklarıyla ya da çevrelerindeki gençlerle olan diyaloglarının günümüzde insanlığa rehberlik edecek örneklerle dolu olduğunu aktaran Müftü Coşkun, "İslam, genç bir dindir. İslam, gençlerin omuzlarında bugüne gelmiştir. Bizim cennette Peygamber efendimizle bir ve beraber olmak gibi bir arzumuz, temennimiz var. Kıymetli anne babalar Kur'an-ı Kerim'de peygamberlerin çocuklarıyla olan ilişkileri anlatılır. Bunlar hepinize örnek olmadır." diye konuştu.

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Erkan Kaçmaz selamlama konuşması yaptı. “Kaçmaz Peygamberler silsilesinin sonuncusu Hz. Muhammed sav efendimizin doğum vesilesi ile yapılan nebi haftasını birlikte icra etmek kutlamak için toplandık. Öncelikle teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Peygamber efendimiz hayatının her anını izlenerek rol model olarak, yaşanmış, bizlere de yansıtmaya çalışmış, asırlar sonra hala bizlere de maneviyatlarıyla, üsluplarıyla bizlere yansıtmış bir peygamberden bahs ediyoruz. Tabii bize düşen bu taraf onun bize gösterdiği çizgileri ona yakışır şekilde hareket etmemiz gerekir “dedi.

Pr. Dr. Hasan Tanrıverdi tarafından katılımcılara “peygamberimiz ve gençlik” konulu konferans verildi

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Varto Kaymakamı Erkan Kaçmaz Pr. Dr. Hasan Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Akif Coşkun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne tarafından verildi.

“Peygamberimiz ve Gençlik “konulu konferansa Varto Kaymakamı Erkan Kaçmaz Pr. Dr. Hasan Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Akif Coşkun İlçe jandarma Bölük Komutanı Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Emniyet Müdürü Seyfettin Yaylas ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne kurum amirleri, imamlar ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.