BELEDİYE BAŞKANIMIZ YARALI SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Varto ilçesi Belediyesi Başkanlığımız ilçede başıboş gezen ve yaralı halde bulunan sokak hayvanlarına sahip çıkarak veteriner hekim tarafından tedavilerini sağlıyor

BELEDİYE BAŞKANIMIZ YARALI SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR Basında

Varto ilçemiz Belediyesi Başkanlığı görevine kayyum olarak Atanan Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı vekilimiz Mehmet Nuri Çetin, yaptığı hizmetlerine gün geçerek yeni hizmetler eklemeye devam ediyor. Varto ilçesinde başıboş kalan ve sahipsiz olan sokak hayvanlarına sahip çıkarak Varto ilçesinde yaralı halde bulunan başıboş hayvanların tedavisi için ilçenin ilk Bayan Veteriner Hekimi olan Öznur Çelik’e gerekli yetkileri vererek, ilçede hasta hayvanların tedavilerinin yapılmasını istedi.

Varto Belediyemiz itfaiye garajında bir yaralı köpeğin olduğu ihbarını Veteriner hekim Öznur Çelik’e yapan itfaiye eri Serkan BingölBallı ile yapılan denetimler neticesinde yaralı sokak köpeği olduğu tahmin edilen ve ayakları kurtçuklar tarafından kemirilmeye başlandığı tespitinin yapılmasında sonar Varto Belediyesi Veteriner hekimi Öznur Çelik gerekli müdahaleyi ve tedavisini yaparak daha önce ayağını havada tutan köpek yapılan tedavinin ardında ayağını yere basarak yürümeye başladı.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Varto Belediyesi Veteriner hekimi Öznur Çelik ”Belediyemiz itfaiye eri Serkan Bingölballı’nın bize itfaiye garajında yaralı bir köpeğin olduğunu söylemesi üzerine, yerinde gerekli müdahaleyi yaptık. Ayak tırnağının kırıldığı ve sahipsiz kaldığı içinde kurtçukla nan ayaklarına gerekli bakımı ve tedavisini yaptırdım. Daha önce ayağını havada tutan köpek, gerekli müdahalenin ardında ayaklarına tam basarak yürümeye başladı. Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetinin talimatıyla tüm yaralı hayvanların tedavilerini yapıyoruz. Hayvanlara sahip çıktığı için başta kendisine ve emeği geçen her kese teşekkür ederim ”dedi.

İtfaiye Eri Serkan Bingölballı ise resmi tatil olmasına rağmen nöbette olduğumuzdan dolayı gerekli çalışmaları yapmak üzer garaja indiğimde yaralı bir köpeğin yattığını gördüm. Veteriner hekimimize bildirdim. Sağ olsun gerekli tedavilerini yaptırdı. Hayvan daha önce bizden kaçarken şimdi arkamda benle beraber ayaklarına basarak yürümeye başladı. Veteriner hekimimize teşekkür ederim “dedi.