Açık

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN SANAYİ VE TAKSİCİ ESNAFINA ZİYARET

Varto Kaymakamımız ve Belediye Başkanı Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin, sanayi sitesi esnafını ve taksici esnaflarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN SANAYİ VE TAKSİCİ ESNAFINA ZİYARET Haberler

Kaymakam ve Belediye Başkanı vekilimiz Mehmet Nuri Çetin İlçe Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş ve Belediye Kurum amirleri ile birlikte sanayi merkezinde bulunan sanayi sitesi esnafları ve Ticari taksi duraklarına birer ziyaret gerçekleştirerek, esnafların sorunlarını dinledikten sonra sanayi de bulunan esnafların iş yerlerinin çevre düzenlemesini esnaf ve devlet imece usulü ile parke taşı ile düzenlenecek, Taksici esnafların ise duraklarının elverişli olmadığından dolayı duraklarına 15 metre karelik ahşaptan ve ilçemize yakışır bir estetik görünümlü durak kulübelerini yapacak.

“SANAYİ ESNAFI BELEDİYE İMECE USULU İİLE İŞYERLERİNİN ÖNÜN PARKE TAŞI YAPACAK”

Kaymakam ve Belediye Başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin, bu yıl inşaatı tamamlanan ve hala eksiklikleri bulunan sanayi sitesini ziyaret etti. Sanayi sitesinde bulunan esnaflarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Çetin, sitenin daha rahat hizmet verebilmesi için geçen yaz ayında yollarını imece usulü ile sıcak asfaltla asfaltladıklarını söyleyen. Çetin, “İlçemizde bu yıl inşaatı tamamlanan sanayi sitesindeki iş yeri sahiplerinin artık çarşı merkezinde çalışma yapamayacaklarını kendilerine tebliğ etmiştik. Bazı esnaflarımız hala gelmemişlerdir. Onları da uyararak sanayi sitesine gelmelerini saylayacağız. Burada yaptığımız incelemede, iş yerlerinin önü hala stabilize olduğundan dolayı esnaflarımız kendi işlerinde zorlanmaktadırlar. Bu nedenle de kendileri ve sanayi sitesi başkanımızla yaptığımız görüşme sonrasında yaklaşık 400 metre alanın imece usulü ile esnaf devlet el ele birlikte işyerlerinin önünü parke taşı ile inşa edeceğiz. Esnaflarımızda imece usulü ile belediyemize katkıda bulunacaklar” dedi.

“TAKSİ DURAKLARI YENİDEN DİZAYN EDİLECEK”

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, Daha sonra taksi duraklarını tek tek gezerek taksici esnafıyla bir araya geldi. Sorun ve sıkıntılarının giderilmesi yönünde çalışmalar yapacağını söyleyen Çetin, ilçemizdeki ticari taksicilik yapan esnaflar ile bir araya geldiklerini ve onların sorunlarını dinlediklerini söyledi. Belediyeden yer kiraladıkları için kendilerinin kalacak yerlerinin yetersiz olduklarını kendilerine bildirdiklerini ifade eden Çetin, "İlçemizde ticari taksicilik olarak faaliyette bulunan taksici esnaflarımızın barınmaları ve kendi müşterilerine daha rahat bir ortam sağlaya bilmeleri için onlara 15 metre karelik ahşaptan ve ilçemize yakışır bir estetik görünümlü durak kulübelerini yapacağız. Taksici esnaflarımız mağduriyet yaşamaması için her türlü imkânı belediye olarak kendilerine sağlayacağız. Kısa bir süre içerisinde bu hizmete başlayacağız. Belediye olarak taksicisi esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Arkadaşlarımız korsan taksiciler hakkında da mağdurdurlar. Bu konunun da üzerine gideceğiz. Bu işyerlerinin şimdiden kendilerine hayırlı olsun" dedi.

Sanayi ve taksici esnaflarının kaymakam çetinin kendilerine yapmış oldukları ziyaretten menün kaldıklarını dile getirdiler.

Kaymakam Çetin taksici esnafı ile görüştükten sonra bir fırında da incelmelerde bulundu. Fırının hijyen olması ile birlikte iş yeri sahibine teşekkür belgesi vereceklerini söyledi.