BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZ DAN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ

Varto ilçesi Kaymakamlığımız ve Belediye başkanlığının 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında bir etkinlik düzenledi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZ DAN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ Basında

Kaymakamlığımız ve Belediye başkanlığımızın 15 Temmuz şehitleri anma Demokrası ve Milli Birlik günü 1. Günü anma etkinliği kapsamında Belediye iş hanı önünde bir etkinlik gerçekleştirerek 15 Temmuz şehitleri anıldı.

Yapılan anma etkinliği kuranı kerimin okunmasının ardında bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardında ilçe merkezinde ”Ya Allah Bismillah, Alla hu Ekber” “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardında Varto kaymakamı ve Belediye Başkanı vekilimiz Mehmet Nuri çetin çok sert bir açıklama yaptı. Çetin ”Biliyorsunuz Osmanlıdan sonra orta doğuda mazlum milletlerin orta doğuda koruyan her hangi bir devleti kalmadı. Bu nedenden dolayı orta doğunun birçok ülkesinde taşeronlar namussuzlar bulunarak o ülkelerde darbeler yapıldı ülkelere kan gözyaşı getirildi. O ülkelerde huzursuzluğu oluşturdu. Bizim ülkemizde de aynısını yapmak isteyen namussuzlar ülkemizin mert insanlarını karşısında buldu. Bu insanlar bunlara öyle bir tokat attı ki, inşallah artık bu topraklara bin yıl daha gelemeyecekler. Bakın mesele Kürt, Türk, Laz, Çerkez meselesi değildir. Mesele Orta doğu halkının ayakta kalma meselesidir. Bu gün Suriye’de, ırakta, Filistin’de bu gün yemende, bu gün yemende, Afganistan’da bu gün birçok ülkede akan kan Orta doğu insanın kanı, güçlü olursak birlik olursak, bu namussuzlar bizim ülkemize el atamayacak. Bölünürsek parçalanırsak her zaman bu ülkeye haçlı zihniyetinin bombaları düşer. Onun için bu gün Varto da halkımız birliğimizi dirliğimizi Amerika’sına, Avrupa’sına tokat olarak attı. Teşekkür ederiz sizlere. Dedi.

Anma etkinliklerine Varto Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekilimiz, Mehmet Nuri Çetin, ilçe Hakim ve Savcıları, İlçe Emniyet Müdürü Murat Aydın, İlçe Jandarma Bölük komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, ilçe müftüsü İsmail Aktoprak, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile Ak parti ilçe başkanı Figen Ergül ile vatandaşlar katıldı.

Varto Belediyesi İş hani önünde 15 Temmuz destanîni anlatan sinevizyon gösterimi ve akabinde çorba ikramı yapıldı. Etkinliğe Varto ilçesinde yoğun ilginin olması nedeni ile Kaymakam Mehmet Nuri çetin katılımcılara teşekkür etti. İlçe merkezinde bulunan camilerin hepsinde aynı anda sela okundu. Program sona erdi.