-4°C | 3°C
-4°C | 5°C
-4°C | 5°C

BELEDİYEMİZ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLADI

İlçemiz de etkili olan kar yağışının ardından Belediye Çalışanlarımız kar temizleme çalışması başlattı

BELEDİYEMİZ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLADI Haberler

Varto ilçesinde hayatı adeta felç eden kar yağışının ardından belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarla tüm ana yollar ve sokaklar kardan temizlendi. İlçe kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ertuğrul Avcının talimatıyla çalışmalara başladıklarını söyleyen Varto Belediyesi Fen işleri Müdürü Yakup Dede, bu sene mevsim şartlarının iyi olmasına rağmen son yağan kar yağışının hemen ardından sür'atle tüm ana yolları ve sokakları temizlediklerini söyledi. Dede, "Şehir içerisinde biriken karları ve ilçemizin çarşısında hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yığınlarını toplayıp daha sonra kamyonlarla ilçe merkezi dışına taşıyoruz. Yani araçlarımız hiç durmadan karla mücadele çalışması yapıyor. Son yağan karın ardından temizleme çalışmalarımız kesintisiz sürüyor. 4 iş makinesi ve 10 elemanla 24 saat olmak üzere çalışıyoruz. Şu anda bazı noktalarda topladığımız karları daha sonrasında ilçe dışına nakle edeceğiz. İlçemizin tüm sokakları temiz, herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.

İbrahim Ercan ise, belediye ekiplerinin özverili bir şekilde çalıştığını belirterek, “Allah devlete ve millete zeval vermesin. Ekiplerimiz çok iyi bir şekilde çalışmaktadır” dedi.

Köyden geldiğini söyleyen Bağ içi Köyü muhtarı Abdulbaki Kayaalp ise, yağan kardan dolayı artık ekiplerin 24 saat durmaksızın çalıştığını ifade ederek, “Belediyemiz sürekli çarşı merkezini ve sokakları temizlemektedir. Varto'nun 90 üzerinde köyü vardır. İlçe kaymakamımız ve Belediye Başkanımız kendisi de bu çalışmaları aracıyla dolaşıp takip etmektedir. Kendileri makinaları tamamen seferber etmiş. Şuan Çalışmaktadır. Yollarımız açıktır.  Kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Belediye çalışanları daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.