Sisli
Kar Yağışlı
-1°C | 5°C

BELEDİYEMİZDE TAŞARON SÖZLÜ SINAVI YAPILDI

Varto Belediyemiz bünyesinde çalışan 49 taşeron işçisi, kadroya geçiş için sözlü sınava tabi tutuldu.

BELEDİYEMİZDE TAŞARON SÖZLÜ SINAVI YAPILDI Basında

Varto'da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen haklardan faydalanan taşeron işçileri sözlü sınava tabi tutuldu. Sınav Komisyonu Başkanı olan Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin, işçilere sorular yöneltti. 49 işçinin geçişinin yapılacağı Varto Belediyesinde sınavda başarılı olanlar güvenlik soruşturmasının ardından kadrolu olarak çalışmaya devam edecek.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kaymakam Çetin, SGK kaydı, adli sicil raporu, sabıka kaydı, fotoğraf ve diploma örneği ile başvuruları kabul edilen işçilerin sözlü sınava tabi tutulduğunu belirterek, sınavda başarılı olanların kadroya geçişlerinin sağlanacağını ifade etti. Başkan Çetin, "Taşeron hizmetlerinde çalışan geçici işçilerimizin kadroya alımı ile ilgili 696 sayılı KHK ve 375 sayılı Kanun'un 23. maddesi gereği gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Daha önce başvuruları alınan personeller için sözlü sınavlar yapılmaktadır. Sınav komisyonumuz gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarını yürütüyorlar. Sınavlarda başarılı olanların güvenlik soruşturmasının tamamlanması ile geçişleri sağlanacaktır" dedi.