Açık

GEÇEN SENE KEPÇEYLE HASTA TAŞIYAN BAŞKANIMIZ BU SENE KAR MOTURU ALDI

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin, kar yağışının en yoğun yaşandığı Varto ilçesi için kar motosikleti aldı.

GEÇEN SENE KEPÇEYLE HASTA TAŞIYAN BAŞKANIMIZ BU SENE KAR MOTURU ALDI Haberler

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri çetin, geçen sene soba gazından zehirlenen üç hastayı Varto Belediyesi kepçesi ile hastaneye getirtilmesinin ardında etkilendiğinden dolayı, kar yağışının en yoğun yaşandığı Varto ilçesi için  İki kar motosikleti aldı. Varto Belediyesinde teslim edilen kar motoru ile Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin, komando birliğinde test sürüşü yaptı. Kaymakam Çetin, kar motorunun kullanılacağı alanlar hakkında bilgi vererek, "Kış mevsiminde yer yer 4-5 metreyi aşan kar yağışı alan Varto ilçemizde, yoğun kar yağışı sonrasında acil ihtiyaçlar sonrasında ambulans ve kar aracının ulaşımda sıkıntı yaşanması, iş makinelerinin karla mücadele yürütürken olası bir arıza ve kaza durumunda kullanacağız. Kar motosikleti olası durumlara daha hızlı müdahale etme şansımız olacak. Diyen Çetin, geçen yılda burada kaymakamdım. Geçen sene uzak köylerimizde yer yer 3 metre kar vardı. Buradaki yolları kepçe ve greyderle açmakta sıkıntı yaşamaktaydık. Hastalarımıza ulaşmakta sıkıntı yaşamaktaydık. Yol açmada sıkıntı yaşamaktaydım. Bu sene Belediyemize iki tane kar motoru aldık. Bunlar sedyeli, her yere gidebilir. Yol açmada sıkıntı yaşadığımız yerlerde hastalarımızı hemen alıp getiriyoruz. Muhtarlarımız merak ediyorlardı.93 köy muhtarımıza söyledik. Acil ve sıkıntılı durumlarda hastaların acilen hastaneye yetişmesinde kar kış demeden hemen alıp gelecekler. Vartolulara hayırlı olsun. Teşekkür ederim “dedi.

Muhtarlar adına konuşan Bağiçi köyü Muhtarı Abdulbaki Kayaalp ise, ilçemiz Doğu Anadolu bölgesinde en fazla kar düşen bir yerdedir. İlçe Kaymakamımız bize iki tane kar motoru almış, yöremizde ne kadar kış şartları zor olsa da, bu kar makinelerimiz bütün dağ köylerine çıkıp, oradaki hastaları rahatlıkla getirecekler. Kaymakamımız bu hizmeti ilçemize yaptığı için kendisine minnettarız. Varto halkı ve muhtarlar adına kendisine teşekkür ederim ”dedi.