Kar Yağışlı

İLÇEMİZDE ULU ÖNDER ATATÜRK ANILDI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80 'ncı yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi, Muş’un Varto ilçesinde de düzenlenen törenlerle anıldı

İLÇEMİZDE ULU ÖNDER  ATATÜRK ANILDI  Haberler

Sabah saatlerinde Hükumet Konağı önünde başlayan 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine, Kaymakam ve Belediye Başkanı vekili Erkan Kaçmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Anzarlı İlçe Jandarma Bölük komutanı Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Emniyet Müdürü vekili Komiser İsmet Zararsız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumu sonrası 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, anma törenlerine Kültür Merkezi Konferans salonunda devam edildi.
    Varto Hürriyet ilkokulunun hazırlamış olduğu programda, Günün önem ve anlamını Öğretmen Orhan Çiftçi Yaptı. Çiftçi, Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21.Yy daha ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Gelecekte ülkenin yönetimini devr alacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha pekiştirecek gençler, Ulu önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında ilerlemelidir. Dedi.

Atatürk’ün hayatını anlatan konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu. Program, oratoryo ve sinevizyon gösterisi ile sona erdi.