Kar Yağışlı

ŞEHİDİMİZ ER İBRAHİM ÖZKUR, VARTO İLÇEMİZDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkâri 'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Ortaklar Süngü Tepe üs bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan hemşehrimiz Topçu Er İbrahim Özkur 'un cenazesi, bu sabah Van'da düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle baba ocağı olan Muş'un Varto ilçesine getirildi.

ŞEHİDİMİZ ER İBRAHİM ÖZKUR, VARTO İLÇEMİZDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Haberler

Varto ilçe merkezinde Hacı Kaya Özer Camiinde öğle namazını müteakiben düzenlenen törene; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Van valisi Murat Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Muş Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcıları Alper Çifçi ve Mehmet Kocabey, Varto ilçe Kaymakamı Erkan Kaçmaz,İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, STK ve siyasi parti temsilcileri, basın mensupları, şehidimizin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidimizin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende İl Müftüsü Alettin Bozkurt'un kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz  ve törene katılanların omuzlarında bir süre taşındıktan sonra defnedilmek üzere ilçeye bağlı Leylek köyüne götürüldü.Şehidin cenazesi, burada dualarla toprağa verildi.Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil dileriz.