Varto Belediye Başkanımız bayanlara özel Regaip kandili programı düzenledi

Varto Belediye Başkanlığımız tarafından bayanlara özel Regaip Kandili programı düzenlendi.

Varto Belediye Başkanımız bayanlara özel Regaip kandili programı düzenledi Haberler

Varto Belediyesi Başkanı Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Varto Müftülüğü kuran kursu öğreticisi tarafından bir sohbet düzenlendi. Varto Belediyesi Görevlisi Esra Çiçek, İmam Hatip Lisesi kız öğrencileri ile bayanlar katıldı. Varto Müftülüğü kuran kursu öğreticisi Miyaser Güneş tarafından günün önem ve anlamı hakkında bir sohbet düzenledi.

Usta Öğretici Miyaser Güneş, günün anlam ve önemine değinerek, "Regaip Kandilinin, İslam dünyasında üç aylar olarak bilinen kutsal ayların başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade eden Miran , “Regaip, kelime anlamı olarak rağbet edilen, kıymetli olan demektir. Gelin biz de bu anlama uygun hareket edelim. Bu üç ayların başlangıcında, bugünlere kıymet verelim, rağbet edelim” diyen Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çetin’e bu konuda teşekkür ederiz”dedi.

Program, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okumasıyla Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Müzeyyen Yonat’ın Defli ilahı gurubunun ilahileri ile sona erdi.