-Varto Belediyemiz de bir ilk park yapımında çağ atladık

Varto ilçemize kanun Hükümde kararname ile Varto Belediyesi Başkanlığına kayyum olarak atanan Başkan vekili Mehmet Nuri Çetin ilçede bir ilki gerçekleştirerek park yapımında çağ atladı.

-Varto Belediyemiz de bir ilk park yapımında çağ atladık Basında

Varto ilçesi Belediyemiz başkanlığına Kanun Hükmünde kararname ile atanan ve 6 ay içerisinde icraatlarına başlayan ve İlçe Merkezi Hürriyet Mahallesinde çocuk parkı iç alanına 500 metre kare üzerinde 10 adet kıl çadır kamelya yapımına başlayarak diğer mahallelerde deki onbir parkla birlikte halkın hizmetine sunmaya başladı.

Varto ilçesi Hürriyet Mahallesi çocuk parkı iç alanına yapılacak olan 10 adet kıl çadır ve kamelyaların yanı sıra Bahçelievler Mahallesi, İnönü mahallesi, Yeni mahalle, Alagöz mahallesi, Halı Saha yanı, Gümgüm mahallesi Toki konutları yanı, Kültür Mahallesi Meslek lisesi arkası, Öğretmen evi karşısı, Varto Devlet hastanesi iç alanına, İlçe Emniyet Müdürlüğü iç sahasına, Gümgüm Mahallesine olmak üzere 12 adet park yapıldığını bunun yanında Belediye iş hanı 2. Katında Alparslan spor salonunu kurarak içerisinde kondisyon ağırlıklı spor aletleri kafeterya ve bilardo yeri düzenlenerek halkın hizmetine sunduğunu söyleyen, Varto Kaymakamı Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin Gazetecilere açıklamalarda bulundu. ”Varto kaymakamı Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, ”Biliyorsunuz Varto da çocuklarımız daha önce böyle seyyar bir park görmemişti. İnşallah Ramazan boyunca farklı mahallelerde seyyar oyun parkımızı kurup çocuklarımızı bununla tanıştıracağız. Ramazana ayrı bir güzellik katıyoruz.250 kişilik iftarımız devam ediyor. Işıklandırmalar devam edecek. Aile Çay bahçemiz bitecek, su sorununu çözeceğiz.Spor merkezimizi kurduk. Diğer parklarımızı tamamladık durmak yok hizmete devam diyen çetin ”Terörle anılan bu ilçemizde Aile çay bahçemizde şehrin merkezine 500 metre karelik kıl çadırımızı yerleştirdik ve üzerinde de Türk bayrağımızı diktik. Artık burada terör değil Türk bayrağımız anılacak. İlçemiz Hürriyet Mahallesi çocuk parkı iç alanına yapılacak olan 10 adet kıl çadır ve kamelyaların yanı sıra Bahçelievler Mahallesi, İnönü mahallesi, Yeni mahalle, Alagöz mahallesi, Halı Saha yanı, Gümgüm mahallesi Toki konutları yanı, Kültür mahallesi Meslek lisesi arkası, Öğretmen evi karşısı, Varto Devlet hastanesi iç alanına, İlçe Emniyet Müdürlüğü iç sahasına, Gümgüm Mahallesine olmak üzere 12 adet park yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Belediye iş hanı 2. Katında Alparslan spor salonunu kurarak içerisinde kondisyon ağırlıklı spor aletleri kafeterya ve bilardo yeri düzenlenerek halkın hizmetine sunduk.45 adet Ahşap ve metal çardaklı oturak ile 50 adet çöp kovalarımızı cami, cem evi ve garajlara dağıtılmak üzere vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Altı ay içerisinde yapılmayacakları yaptık. Belediyemiz park yapma yönünde çağ atladı diyebiliriz. Tüm Vartolu vatandaşlarımıza hizmete devam edeceğiz. İlçemize yapılan ve yapılacak hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim ”dedi.

Bahçeli evler Muhtarı Rıza Han ”Varto belediyesine atanan kayyum ilk olarak bizim mahallede park ve oyun alanı yapmaya başladı. Bizim için çok gerekli olan bişeydi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Daha yapılacak çok şeylerimiz var. Daha yeni yeni bazı şeyler yapılmaya başlanıyor. Önceki senelerde sadece taziye evi yapılırken malzeme yardımı yapıldı ”dedi

Bahçeli evler Mahallesinde oturduğunu söyleyen Sisi Han adlı kadın ise, ”Bahçeli evler mahallesine bir şenlik geldi. Park yapıldığı için yapanlar sağ olsun çok memnun olduk çok güzel bişey, sizde başımız gözümüz üstüne gelmişsiniz. Çok güzel bir hizmet, çok memnunuz yani ”dedi.