Varto Belediyesi Başkanı vekilimiz Çetin ilk parkı kurmaya başladı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Muş'un Varto Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, "Belediyenin 7 Mahalleye yapılacak parklarla ilgili verdiği sözü yerine getirmeye” başladı.

Varto Belediyesi Başkanı vekilimiz Çetin ilk parkı kurmaya başladı Haberler

Varto'nun yolları, yeşil alanları, parkları ve yenilenen alt yapı hizmetleriyle anılması için projeler hazırladıklarını vurgulayan Başkanımız Mehmet Nuri Çetin, inşaat sezonuyla çalışmalara başladıklarını aktardı. ,

Yaklaşık 5 ay önce Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini, kış dönemi boyunca ilçeye nefes aldıracak projeler üretmeye çalıştıklarını söyleyerek, ilçe merkezinde bulunan mahalle için ürettikleri 7 parktan ilkinin yapımına başlandı.

Varto ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili, Bahçelievler mahallesinde yapılmasına başlanan ve yaklaşık iki günde kurulan parkta incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu. Başkan vekilimiz Çetin ”Kayyum olarak belediyeyi devir aldık. Bir iki aydır plan proje yapıyoruz.12-13 projemizden biri İlçede hiç olmayan parklardır.7 artı 2 park yapma 7 park demiştik artı 2 park daha yapacağız. Şu an parklarımız kurulmaya başlandı. Parklarımızı kurmaya başladık. Hatırlıyorsunuz geçen hafta startını vermiştik.5 altı güne kadar ilçemizin 7 mahallesinde yapılması planlanan tüm parklarımız bitecektir. Artı 2 parkımız var yeni oluşacak yerleşim yerlerimiz var onları da oralara kurmayı düşünüyoruz. Durmak yok hizmete devam, verdiğimiz sözü yaparız. Yapamadığımızı söz vermeyiz. Dediğimiz gibi devletimiz Belediyelere çok yüklü bir bütçe gönderiyor. Belediyelere Nüfus esasına göre para gelir partilere göre para gelmez. Nüfus sayısına geldiği için Belediyelerin bütçeleri iyi yapmak istediğin zaman yapılır. Yeter ki niyet olsun bu işi severek yapsın insanlar kalbi olsun hizmet kaygısı olsun. Yapacağımız parklarımız Varto ilçesi halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Rıza Han ”kayyum atandıktan sonra ilk olarak mahallemize oyun alanı ve park yapımına bizim mahallede başladı. Mahallemiz için çok önemlidir. Kendisine teşekkür ediyorum. Yapılacak çok şeylerimiz var.30 yıllık mahalle daha yeni yeni bazı şeyler yapılıyor. Mahalleye daha önceden hiçbir şeyin yapılmadığını ve taziye evi yapılırken malzeme yardımında bulunulduğunu ve asfaltlanmayan yolumuz var. Kanalizasyonumuz daha yapılmamış yolumuz yapılaması gerekir ”dedi.