Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Belediye başkanımız Mehmet Nuri Çetin ”Gençlerin artık okey masası eri değil, itfaiye eri olarak görev yapacaklar” diyerek kendilerine yanmaz elbise aldı.

Varto Belediyesi Başkanımız Mehmet Nuri Çetin ”Bundan sonra gençler okey masası eri değil, itfaiye eri olarak görev alacak ”dedi Haberler

Varto ilçemiz Belediyesi İtfaiye Amirliği Araç Filosu Her Düzeyde Yangına Müdahale edebilecek Teknik Donanıma Sahip ve Gözlerini budaktan sakınmadan vatandaşların yardımına koşan Vartolu itfaiyeciler, kendilerini daha güvende hissetmeleri ve daha verimli çalışabilmeleri için ateşe dayanıklı, 10 adet(Nomex) yanmaz elbise ile donatıldı.
Personelinin güvenliğini ön planda düşünen Varto Belediyesi Başkanı Mehmet Nuri Çetin, personelinin yangınlarda kullanması için satın aldığı, yangın koşullarında koruyucu niteliğe sahip 10 adet (Nomex )Yanmaz elbise, 10 çift bot ve 10 adet bareti Belediye hizmet binası önünde itfaiye personeline dağıttı.
Varto Belediyesi Başkanlığımız İtfaiyesinin, her geçen gün daha iyi hizmet verebilmek için araç ve gereç donanımını günün şartlarına uygun hale getirdiğine dikkat çeken Varto Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Çetin,” Tüm ekiplerin ahşap, benzin, elektrik ve metal yangını gibi değişik türlerdeki yangınlara başarıyla müdahale edecek kapasiteye sahip olduğunu kaydederek, itfaiyecilerin, teçhizatın yanı sıra gerekli kıyafet ve maskeleri de amaca uygun kullandığını söyleyerek, kayyumdan önce itfaiyemiz de tek arkadaşımız vardı. Yangına da takım elbise ile kocaman hastane yangınına tek eleman gelmişti. Biz hemen eleman sayımızı dokuza çıkardık. En modern yanmaz, yangına dayanıklı elbiseleri aldık. Bizim için vatandaşın can ve mal güvenliği merkezdedir. Önceliğimiz odur. Şimdi Varto itfaiyemiz dokuz itfaiye eri üç itfaiye aracımızla vatandaşımızın hizmetindedir. Bundan sonra arkadaşlarımız yangınlara hızlıca müdahale edecekler. İnsanlarımıza hizmet etmek önceliğimiz. Bölgede bu elbiseler nadir bulunuyor. Bunlar yanmaz elbiseler. Varto Belediyemiz son iki ayda bayağı hızlı çalıştı. Daha önceden alınan personeller örgüt talimatıyla alındığı için çalışmak yerine okey masalarında 3.ve 4.oluyordu. Artık öyle bir şey yok. Artık arkadaşlarımız itfaiye eri olacaklar 4. okey elemanı olmayacaklar. Araç filosunu her düzeyde yangına müdahale edecek ve trafik kazalarında yaralıları kurtarabilecek ekipmanla donatan Varto Belediyesi Başkanlığı İtfaiyesi ilçe merkezinin yapısı ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, Varto'lulara en üst düzeyde hizmet veriyor. Bunların çoğu yeni arkadaşlarımız Varto’ya hayırlı olsun ”dedi.

Varto Belediyesi itfaiye Amiri Kamer Tekin ise”25 yıllık çalışanım daha önceden yangına dayanıklı elbisemiz olmamıştı. Sağ olsun Belediye Başkanımız daha doğrusu kaymakamımız itfaiyemize yangın elbisesi aldı. Bundan sonra yangınlara daha