-Varto Belediyesinde Toplu iş sözleşmesi sevinci

Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanlığı ile Varto Belediyesi Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı Belediyemizde çalışanlara yönelik toplu iş sözleşmesi imzalandı.

-Varto Belediyesinde Toplu iş sözleşmesi sevinci Basında

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin makam odasın da Hak iş Muş Şubesi Başkanı Yaşar Kalır ve Varto Temsilcisi Fethi Karataş ile gerçekleştirilen görüşmelerde Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Muş  Şube Başkanı Yaşar Kalır tarafından temsil edilen işçiler karşılıklı olumlu görüşmeler sonucunda mutabakat sağladı.
Yapılan görüşmelerin ardından belediye çalışanları ile üç yıllık sözleşme imzalandı. Yapılan sözleme sonucu; Belediyede aynı statüde çalışan ve daha önceden adamcılık yapılarak kayırılan işçiler arasındaki maaş farkları kaldırılarak aynı statüde ve ayı kadroda çalışanların düşük maaşları yükseltilerek eşitlendi. Düşük maaş alanların maaşları fazla alanlarınki ile eşleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Nuri Çetin , “Aynı iş yerinde aynı bölümde çalışan işçilerimiz arasında farklı maaşlar alan isçilerimiz var. Bu farklılıkları eşitledik her kes aynı maaşı alacak. Maaşları denkleştirdik. Ayrıca 125 tl de bir fark ödeyeceğiz. Belediyemizde en fazla hangi işçi fazla maaş alacaksa onun maaşına denkleştirdik. Bundan sonra işçilerimizi daha fazla çalıştıracağız. İşçilerimiz gerçekten çok iyi çalışıyorlar. Belediyemiz adına hedeflediğimiz çalışmaları son aşamasına getiriyoruz. Parklarımız tamamladık suyu getireceğiz. Büyük bir çay bahçesi açıyoruz. Peyzaj çalışması yaptık oturakları ilçemizin çeşitli yerlerine bıraktık. Kanalizasyon projemiz var. İnsanlarımızda çok büyük bir memnuniyet var. İlçede dolaştık merkezde çöp görmedik. İşçilerimiz kışında mesailerinin başında idi. Bizde dedik madem bu kadar güzel çalışan işçilerimiz var, bizde bunları hak ettikleri şekilde ödüllendirdik. Belediyemizin maddi imkânları ele alındığında işçilerimiz için elimizden gelen en iyi artışı, işçi sendikamızın temsilcisi Yaşar Kalır ile vardığımız ortak mutabakat ile gerçekleştirdik. Bu artışı yıllık enflasyon beklentileri ve daha pek çok kriter ile günümüz şartlarına uygun hesaplamaları yaparak ve Belediyemizi zora sokmayacak bir biçimde yaptığımızı düşünüyorum” dedi.
Hizmet İş Sendikası
Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır ise, Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin’in yapıcı ve samimi yaklaşımından dolayı memnun olduklarını ifade ederek, “Belediye Başkan Vekili Çetin ile vardığımız ortak mutabakat ile hakkaniyetli bir artış söz konusu olmuştur, Varto Belediye Başkanlığı’nın mali durumu göz önünde bulundurarak, aşırı ve anlaşma zemininden uzak isteklerde bulunmadık ortak noktada buluştuk” dedi.

Maaşlarının eşitlenmesini duyan işçiler ise, memnuniyetlerini dile getirerek hem Belediye başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin’e ve Hak iş temsilcisi Mehmet Kalır ile Varto temsilcisi Fethi Karataş’a duacı olacaklarını dile getirdiler.