Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ertuğrul AVCI'nın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart tarihini  “Tıp Bayramı” olarak kutlamaktayız.

“Beni Türk Doktorlarına emanet ediniz” sözleriyle doktorlarımızın bilgi birikimini ve tecrübesini vurgulayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini kendilerine şiar edinen hekimlerimizin öncülüğünde, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması, hepimizin ortak amacıdır. Hayatın her alanında olduğu gibi tıp alanında da bilimsel gelişmeler yaşanmış, bugün gelinen noktada sağlık alanındaki verilerde ülkemiz önemli bir noktaya ulaşmıştır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de baş gösteren Koronavirüs salgını ile her alanda büyük mücadele verirken, sağlık ordumuz da yine canla başla üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmektedirler.

En değerli hazinemiz olan sağlığımızın öneminin kuvvetli bir şekilde hissedildiği bu günlerde, bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak, görevini büyük bir özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, virüsle mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum.