Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ertuğrul AVCI’nın Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Kadınlarımıza başta eğitimlerine önem göstermek üzere, hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen önemli bir görevdir. Bu yüzden yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu gün sadece bir güne sığdırılmamalıdır. Günümüzde gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir.

Sosyal ve ekonomik hayatın her alanında büyük fedakarlıklar gösteren ve rol üstlenen kadınlarımıza sahip çıkmalı ve hak ettikleri değeri vermeliyiz. Şanlı tarihimize baktığımızda Türk kadını tarihimizin her devresinde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık göstermiş, cephelerde kahramanlıklarla destanlaşmış, hayatın her alanında önemli sorumluluklar almıştır. Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (SAV)’in ”Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözünün muhatabı olan kadınlar, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan güzide değerlerimizdir.

Kadın, her şeyden önce bir insandır ve ona hak ettiği değeri gösterene de, insanoğlu denir. Kadına yönelik her türlü şiddetin de karşısındayız. Geçmişten bugüne milletimizin var olmasında büyük rol oynayan, Fatma Çavuş'tan Nene Hatun'a kadar tarihimizin ve bugünümüzün tüm fedakar kadınlarını tazimle yad ediyorum. Bu vesileyle başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere,tüm kadınların ”8 Mart Dünya Kadınlar Günü”’nü kutluyorum.”