Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ertuğrul AVCI’nın Malazgirt Zaferi Mesajı

Türk Milleti’nin kaderini değiştiren, Anadolu’nun kapılarının Türk Milletine ardına kadar açıldığı Malazgirt Zaferi’nin 950. yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi
           Malazgirt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımıdır. Türk Milleti’ne Anadolu’yu vatan kılan bir tapu senedidir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Malazgirt Zaferi ile dünya tarihine adını yazdıran, göklerinde merhum Sultan Alparslan ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı bu kadim şehirde olmanın gururunu yaşıyoruz.

Bizler; Malazgirt'te iki yüz bin kişilik Bizans ordusunun karşısına çıkan ve bu zaferi bize armağan eden Sultan Alparslan'ın torunlarıyız. Kardeşlik ve adalet esası üzerine kurduğumuz medeniyetimiz ile kazandığımız başarıların altında, ulvi gayelere ulaşmak için karşılıklı sevgi ve saygıyı yayıp, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, karşılıklı yardımlaşma, dayanışma ve fedakârlık ruhu ile mücadele etmemiz yatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle 26 Ağustos 1071 yılında kazandığımız Malazgirt Zaferi’nin 950. yıldönümünde başta Sultan Alparslan ve şanlı ordusu olmak üzere Anadolu’yu bizlere ebedî vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz minnetimizi sunuyorum.